Hennabrows
Recent heb ik een cursus Hennabrows gedaan. Aan de before and after hieronder kun je wel zien waarom, wat een prachtig resultaat!
Tijdens deze behandeling doen we 3 dingen:
1. browmapping
2. verven met henna
3. waxen
Browmapping betekent dat de wenkbrauwen helemaal uitgetekend worden op het gezicht, om de meest ideale vorm te vinden voor jouw gezicht. Uiteraard kijken we daarbij samen naar jouw wensen.
Daarna verven we de wenkbrauwen met hennaverf. Deze is in veel tinten beschikbaar, ook voor blondines. De hennaverf blijft tot 10 dagen op de huid zitten en 6 tot 8 weken op het haar.
Als laatste waxen we de wenkbrauwen. Dit is de snelste manier van ontharen en voor veel mensen de minst pijnlijke manier.
Henna is van oorsprong een natuurproduct, maar om de pigmenten zo dicht mogelijk bij onze haarkleur te brengen zijn er enkele toevoegingen nodig. Er hoeft bij henna geen peroxide gebruikt te worden, wat de verf zachter maakt voor de huid.
Vanwege de PPD in de hennaverf, wat allergische reacties kan veroorzaken, bieden we iedere klant een patchtest. Wil je hier gebruik van maken, geef dit dan aan tijdens je boeking. De patchtest doen we minimaal 3 dagen van te voren, op de binnenkant van de elleboog. Houdt er rekening mee dat dit vlekje lang zichtbaar kan blijven.
Nazorg
Om de wenkbrauwen zo lang mogelijk mooi te houden zijn er een aantal tips:
- de wenkbrauwen de eerste 24-48 uur drooghouden
- geen oliehoudende producten gebruiken
- zon en zonnebank vermijden
- niet exfoliëren
- vermijd zwembaden en zoutwater
- dep droog (niet wrijven)
Contra-indicaties
Zoals elke behandeling, zijn er ook voor Hennabrows contra-indicaties. Dit wil zeggen dat de behandeling niet uitgevoerd kan worden indien één van de volgende punten van toepassing is:
- allergie voor henna of noten
- open wondjes, eczeem, acné of andere omstandigheden waarbij de huid beschadigd is
- zwangerschap
- PPD allergie
- G6PD
- het gebruik van lithium
- kanker
- lupus
- bij een vet huidtype of weinig wenkbrauwhaartjes kan de henna minder goed pakken.
Voor de behandeling door kan gaan, teken je een informed consent formulier waaruit blijkt dat jij zelf de verantwoordelijkheid draagt voor allergieën en reacties.